Pluimveehouderij

Nieuws 9 reacties

Verbod op doden eendagskuikens in Noordrijn-Westfalen

Düsseldorf - In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen mogen mannelijke eendagskuikens uit de broederijen binnenkort niet meer worden gedood. Dat heeft landbouw- en milieuminister Johannes Remmel aangekondigd. Hij laat weten dat voor dat doel een verordening zal worden uitgevaardigd.

Remmel baseert zijn besluit op een uitspraak van de rechter in Münster, die vaststelde dat het ruimen van de bedoelde kuikens indruist tegen het principe van de beschermwaardigheid van dieren. Deze uitspraak werd gedaan in een, wegens het doden van kuikens, tegen een leghennenhouderij aangespannen zaak. Een verbod kon de rechter echter niet opleggen omdat alleen geregeld is hoe de dieren in het gegeven geval kunnen worden geruimd. Tegen deze achtergrond heeft Remmel besloten zelf het heft in handen te nemen.

Laatste reacties

 • gerjan slingenbergh

  Er is een goede toekomst voor de dubbeldoel kip.

 • Broederijbrok

  Op papier. Haantjes die nauwelijks groeien, en vervolgens geen consument die het kan betalen. Opnieuw bepaald de politiek wat de markt moet doen.
  De economie draait op vraag en aanbod. Duitsland is een mooie proeftuin, veel aanbod geen vraag dus heel weinig opbrengst. ( onverkoopbare haantjes)

 • arnoudvreeman

  Binnen afzienbare tijd worden de kuikens gesekst in het ei. Dan is deze verordering overbodig.

 • jehanvankroaks

  zolang het betaald wordt is er absoluut niks op tegen om die haantjes af te mesten.
  Maar ja ...... dát is nou net waar alles om draait....

 • Mels

  Straks mogen we van Thieme niet eens meer een mannelijk eitje tikken.......

 • trekker123

  Dood gaan ze toch. Dus wat maakt het uit?

 • Bison

  Baby's afmaken is OK,.eendags haantjes doden is wreed.
  Rare wereld tegenwoordig.ha

 • rvdb

  dan zetten ze de broederij toch ergens anders neer waar het wel mag, on niet gehandhaafd word, kijk maar naar het kooi verbod. een overheid kan van alles verzinnen er zijn altijd ONDERNEMERS die ze te slim af zijn. daarom staan wij altijd met 1-0 voor omdat beleidmakers een mentaliteit hebben van 9 tot 4 en wij ondernemers 24 uur met onze zaak/bedrijf bezig zijn. ik ben er ook niet voor om zoveel dieren nutteloos af te maken maar zolang er geen ander alternatief is zal het niet anders kunnen. pre screening is wat dat betreft toekomstmuziek wat met oen armen ontvangen zal worden.

 • rvdb

  open armen ontvangen zal worden. bedoel ik

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.