Pluimveehouderij

Nieuws 1868 x bekeken 1 reactie

NVP organiseert open dagen pluimveebedrijven

Barneveld - De NVP organiseert op 21 en 28 september zogenoemde Aan Haak-dagen, dagen waarop pluimveebedrijven hun deuren open zetten voor het publiek.

De actie is een reactie op de Open dagen die Albert Heijn organiseert bij agrarische bedrijven die producten leveren aan Albert Heijn (AH). De pluimveehoudersvakbond is verbaasd en verontwaardigd dat AH geen pluimveebedrijven heeft gevraagd om mee te doen aan haar open dagen.

Tot nu toe hebben zes pluimveebedrijven zich gemeld bij de NVP die hun deuren op 21 en 28 september open willen stellen. Het gaat om vijf gangbare vleeskuikenbedrijven en één gangbaar legbedrijf. "We hopen op nog meer deelnemers. We hebben ook de bedrijven met een zichtstal expliciet gevraagd om mee te doen aan onze actie.", aldus secretaris Jan Brok van de NVP.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.