Pluimveehouderij

Nieuws 7 reacties

Consument besteedt recordbedrag aan eieren

Zoetermeer - Nederlandse huishoudens hebben in de eerste helft van dit jaar een recordbedrag van 109 miljoen euro aan eieren uitgegeven.

Eieren worden gezond gevonden en staan nu op de derde plek van gezonde producten. Dit blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK dat in opdracht van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) het aankoopgedrag van de consument in kaart brengt.
De besteding aan eieren steeg doordat huishoudens meer eieren kochten en daar gemiddeld ook een hogere prijs voor betaalden. In de eerste helft van dit jaar werd 13,5 procent meer geld aan eieren besteed dan in dezelfde periode in 2011. De consumptie steeg in totaal met 6 procent.
Er is ook naar de verschillende productgroepen gekeken. De consumptie van vrije-uitloop-eieren steeg met 56,7 procent, biologische eieren met 12,5 en scharreleieren met 5,1 procent.

Laatste reacties

 • bankivahoen

  Producent heeft zelden zoveel geld toegelegd per ei als dit jaar.

 • Momfer

  en de handel heeft nog nooit zoveel gestolen
  als dit jaar.

 • EKOZ

  Bij diefstal kun je aangifte doen.

 • Momfer

  @ekoz.geregistreerde vermogensdelicten in 2011'incl.diefstal' 709994 ,ophelderingspercentage 12,6 %.volgens het cbs,tendens dalend.

 • trijnie

  Dus aan de consument ligt het niet, misschien teveel eieren ge produceert?
  Grotere stallen, meer eieren, meer, meer, meer. Fijn voor de kleinere, tevreden eierboer.

 • bankivahoen

  De kleinere tevreden eierboer beurt dezelfde prijs voor zijn eieren als een grote dus ook veel te weinig trijnie@ ! Of hij verkoopt ze zelf aan de straat en kan zo de tussenhandel ontlopen.

 • trijnie

  Helemaal waar, maar als er te veel van iets is, gaat de prijs wel omlaag.
  En als er dan van elders ook nog eieren van kooikippen hier verkocht mogen worden, dan is het logisch dat de eieren die hier diervriendelijk ge produceert worden, geen eerlijke prijs meer opleveren.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.