Pluimveehouderij

Nieuws 878 x bekeken

Belgische eierconsumptie stijgt

Brussel - De gemiddelde Belg kocht vorig jaar 73 eieren. Dat heeft het Vlaams Centrum voor Agro- en visserijmarketing (Vlam) bekend gemaakt op basis van gegevens van marktonderzoeksbureau GfK Panel Services Benelux.

De eierconsumptie in België vertoont een licht stijgende tendens. Vergeleken met 2011 werd er één ei meer gekocht in 2012. Scharreleieren zijn ook in België de standaard geworden en zijn goed voor 60 procent van de markt. 77 van de 100 gezinnen kiezen voor scharreleieren. Biologische eieren worden geprefereerd door 16 van de 100 gezinnen. eieren van hennen met vrije uitloop hebben een marktaandeel van 32 procent.

Vlam promoot het ei als voedingsmiddel in de periode van 25 september tot 23 oktober met de slogan 'Er zit zoveel meer in een ei'. Vanaf 11 oktober, wereldeidag start bovendien een tv-campagne.

Of registreer je om te kunnen reageren.