Pluimveehouderij

Nieuws 839 x bekeken

Russische productie pluimveevlees groeit

Moskou - De productie van pluimveevlees zal volgend jaar in Rusland stijgen met 3,4 procent naar 3,3 miljoen ton. In 2015 zal die productie 4 miljoen ton zijn.

Dat verwacht de afdeling van het Amerikaanse ministerie van landbouw in Rusland.

Door de stijging van de productie zal Rusland in 2014 naar verwachting 1,8 procent minder pluimveevlees (530.000 ton) importeren dan in 2013. Dit jaar daalt de Russische invoer naar schatting met 7 procent naar 540.000 ton ten opzichte van 2012. Tot en met mei lag die import al bijna 6 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Het Amerikaanse ministerie van landbouw in Moskou verwacht dat de Russische opzet van vleeskuikens in de tweede helft van dit jaar sneller zal stijgen dan in de eerste zes maanden. Daardoor hoeft Rusland komende maanden minder pluimveevlees te importeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.