Pluimveehouderij

Nieuws 9 reacties

Oproep verbod cephalosporine in pluimvee

Canberra - Een groep internationale onderzoekers roept op tot een wereldwijd verbod op het gebruik van het derde generatie antibioticum cephalosporine voor vleeskuikens.

Ze hebben een oproep geplaatst in het tijdschrift Emerging Infectious Diseases Journal. De onderzoekers onder leiding van de Australische onderzoeker Peter Colignon refereren aan Nederlandse gegevens over besmettingen met E.coli die resistent blijken te zijn tegen het antibioticum.

Laatste reacties

 • marcovv

  Geachte heer Moesker,

  De foto die u bij het artikel plaatst is een foto van mijn eendenstal. Ik heb in de 4 jaar dat ik eenden groot breng voor de dons en de vleesindustrie 1 keer antibiotica gebruikt. Dit was ter voorkoming van dooierrest ontsteking bij de eendagskuikens. Zou u voordat u deze artikelen plaatst op willen letten welke foto's u erbij plaatst. Zo onstaan er verkeerde indrukken onder de consument die er volgens mijn mening veel te veel door de pers gewekt worden. Dit is er een voorbeeld van.

  Groeten,

  Marco van Veldhuisen

 • ja

  inderdaad marco

  had nog wel wat duidelijker gemogen ,zulk soort ongein hangt mij de strot uit!!!

 • trijnie

  Heerlijk toch zo' n kippetje........ totdat je ziek wordt en er geen remedie meer is.

 • Ishtar

  Een sector die bewust menslevens op het spel zet, en als enige doel geld en kg vlees heeft.
  Dit noemen we toch geen boeren of wel?
  En hoe zit het mee de sector bestuurders?
  Een CBL die geen inkoop eisen stelt en haar eigen klanten niet beschermd laat staan voorlicht.
  Gewoon crimineel handelen dus, va sector en supermarkt, lekker bewust kinderen eerst ziek maken en langzaam dood laten gaan.

 • HaroldvM

  @trijnie en ishtar. ja er zijn dingen gedaan in de sector die niet zo verstandig zijn. hebben jullie helemaal gelijk in. maar er word ontzettend hard gewerkt om dit allemaal beter te maken. zowel voor mens als dier. maar dat jullie het harde werken van de boeren nog steeds willen waarderen snap ik niet helemaal. toevallig eten jullie er ook van... toch? of zorgen jullie helemaal zelf voor jullie voedsel?

 • antibioticasyndicaat

  Goed te horen, Harold. Het resistentieprobleem is groot.
  Recent nog een publicatie dat er elk jaar meer dan 1.500 mensen sterven in Europa door het gebruik van dergelijke voor de mens kritische antibiotica bij pluimvee.
  http://t.co/LgxVOw9dA0
  http://medischcontact.artsennet.nl/archief-6/tijdschriftartikel/83006/deze-bacterie-hoort-niet-in-ons-voedsel-thuis.htm

  Ik hoop ook dat men zich realiseert hoeveel schade men, ook het imago van de sector berokkent door illegale antibiotica te gebruiken. En begrijp dat het sommigen gelukkig al lukt om zonder antibiotica te werken en ESBL-vrije producten te leveren.

 • niek brabant

  dag antibiotica syndicaat, fijn dat je het ook over esbl bij de mens hebt(80 % veroorzaakt door de mens zelf) dat je het ook over reizen hebt en huisdieren. fijn dat je die ook de schuld geeft. ishtar laat weer schaamteloos zien over geen enkele kennis te beshikken.

 • bankivahoen

  Ben je bekeert antibioticasyndycaat @ ? Ik lees warempel dat je je plots bekommert om het imago van de sector ? Dat heb je in andere reacties anders verdomd goed verborgen weten te houden!

 • trijnie

  Harold, ik eet alleen maar biologisch vlees en eieren en voor een deel biologische zuivel en groente en ik hoop dat dit vrij is van antibioticum . En natuurlijk eten wij van de boeren, ik heb een moes- en fruittuin maar bij mij is het ook zonder boeren geen voedsel. Het is alleen zo jammer dat er zoveel kunst en'vliegwerk aan te pas komt. En dit geldt ook voor de industrie, je wilt niet weten wat er al niet wordt in gestopt.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.