Pluimveehouderij

Nieuws 871 x bekeken

Omzetgroei voor Duc

Parijs – Het Franse kippenbedrijf Duc heeft de omzet in het tweede kwartaal met 19 procent zien toenemen naar 53,37 miljoen euro. Ook in volume gingen de verkopen met een vrijwel gelijk percentage omhoog.

"Ondanks uiterst slechte weersomstandigheden vertonen de activiteiten van de groep een zeer interessante ontwikkeling, met name dankzij de goede verkopen van de merken die gecertificeerd zijn als niet-transgeen", tekent Duc daarbij aan.

Het bedrijf stelt vooral marktaandeel te winnen in Frankrijk, wat mede te maken kan hebben met herstructureringen bij concurrenten als Tilly-Sabco en Groupe Doux. Het Franse kippenbedrijf blijft echter ondanks de goede gang van zaken waarschuwen dat de marktomstandigheden voor de Franse kippensector buitengewoon moeilijk blijven door aan de ene kant de hoge voerkosten en aan de andere kant de sterk toenemende invoer uit het buitenland. "Door die ontwikkelingen nemen de marges verder af", aldus Duc.

Of registreer je om te kunnen reageren.