Pluimveehouderij

Nieuws

Omwonenden klagen over stank Noblesse Proteïns

Wijster - De gemeente Midden-Drenthe heeft het pluimveeslachtafvalverwerkingsbedrijf Noblesse Proteïns in Wijster opnieuw een dwangsom van 50.000 euro opgelegd vanwege ernstige stankoverlast. Dat meldt De Telegraaf.

Bij de gemeente zijn de afgelopen weken tientallen meldingen van omwonenden binnengekomen. Zij klagen over stank. Metingen van de gemeente wezen uit dat de geurnormen inderdaad worden overschreden. Noblesse Proteïns verwerkt slachtafval van pluimveeslachterijen tot diermeel. Het bedrijf kreeg eind vorig jaar ook een dwangsom opgelegd.

In november 2012 werd aan Noblesse Proteïns een last onder dwangsom opgelegd voor het naleven van de geurvoorschriften van de vergunning. In januari van dit jaar werden ook geurmetingen uitgevoerd. Toen bleek dat het bedrijf wel voldeed aan de geurvoorschriften van de vergunning. Het college van Midden-Drente besloot toen om de opgelegde last onder dwangsom vooralsnog niet in te trekken. Wel zag het af van van het gedwongen stilleggen van de verenlijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.