Pluimveehouderij

Nieuws

EZ: nog geen zekerheid van Russen

Den Haag - Het ministerie van EZ heeft nog geen definitieve laatste bevestiging dat Rusland bij besmettingsgevallen van laagpathogene Aviaire Influenza (LPAI) alleen importverboden zal instellen voor de gemeente waarin zo'n bedrijf ligt.

Er zijn wel mondelinge toezeggingen van de Russen dat zij in het vervolg uit willen gaan van de gemeente. EZ gaat er in de communicatie naar de Russen nu wel van uit dat zij zich bij het geval in Tzum aan die afspraak zullen houden. Tot nu toe hanteerden de Russen importrestricties voor producten uit de provincie waarin een besmet bedrijf ligt. Eerder dit jaar stelden de Russen importrestrictie in voor Gelderland Flevoland en Utrecht naar aanleiding van gevallen van LPAI.

Of registreer je om te kunnen reageren.