Pluimveehouderij

Nieuws 1855 x bekeken 11 reacties

Brussel grijpt niet in op eiermarkt

Brussel – De Europese Commissie is op geen enkele manier van plan om in te grijpen op de eiermarkt. De problemen in de sector, vooral in Frankrijk, zijn tijdelijk en te wijten aan ‘het zich aanpassen van de markt’.

Dat heeft woordvoerder Roger Waite van landbouwcommissaris Ciolos meegedeeld. Hij reageerde daarmee op de acties van Franse eierproducenten die met het regelmatig stuk gooien van ruim 100.000 eieren flink de publiciteit weten te halen. Maar volgens Brussel ‘zijn we ver verwijderd van een situatie die een interventie van de EU zou rechtvaardigen’. "We verkeren in een proces van aanpassing van de markt, maar niet in een crisis", aldus Waite. Hij wijst ook suggesties dat de forse prijsdaling van eieren te wijten is aan het op 1 januari vorig jaar van kracht worden van de EU-richtlijn op legbatterijen van de hand. ‘’De lidstaten hebben twaalf jaar de tijd gehad om die richtlijn uit te voeren. Die regel dan de schuld geven van de huidige situatie op de markt is een beetje overdreven.''

Laatste reacties

 • koen.kerkhof1

  Het had de Europese Commissie gesierd als ze eens wat gingen doen tegen de import van eieren en eiprodukten vanaf buiten de EU. Het kan toch niet zo zijn dat wij moeten investeren in welzijn en dat we via de achterkant om onze oren geslagen worden met eieren van buiten de EU, die gewoon op de oude kooien zitten. Sterkte en succes voor de pluimveehouders, Koen van de Kerkhof

 • jenni

  niet alleen legbedrijven zitten in een moeilijke situatie. Dit geldt ook voor de vleespluimveebedrijven!!! Hier gelden ook strengere eisen en komt ook vlees van andere landen binnen, wat niet altijd aan dezelfde eisen voldoet!!

 • kleitokkers

  Waarom moeten wij ons dan aan de regeltjes houden.

 • lub tuf

  kleitokkers,dat moet je ook niet doen.laat al die betweters toch barsten, gewoon doorgaan en zorgen dat op papier alles klopt.waarom denk je dat in de rest van europa de economische cijfers beter zijn dan in nederland!

 • kleitokkers

  @lubtuf Nederlanders zijn de minst productieve europeanen.

 • Eierboer Zuid

  Dank u wel mijnheer Waite. U heeft mij gerustgesteld. Goed te weten dat we niet in een crisis verkeren. Wat ben ik toch een dommerik. Ik had het helemaal verkeerd voor. En mijn bankier ook al.
  Voor wat voor idioten nemen die heren van de Europese Commissie ons ? Niets te maken met de richtlijn ? Het is precies het feit dat de nieuwe richtlijn voor alle legkippenhouders van de EU op dezelfde datum van kracht is geworden, en niet getrapt volgens de ouderdom van de te vervangen kooien, dat we nu een totale verstoring van de markt kennen en een structurele overproductie in nieuwe inrichtingen die niemand kan afbreken aangezien ze nog niet betaald zijn. Shame on you mister Waite !

 • jehanvankroaks

  Het is toch Gods geklaagd !
  De Nederlandse pluimvee sector houdt zich aan de Europese regelgeving, en wordt beloond met faillissementen.
  Wat een LULOOS in Europa, zo werkt het dus NIET !
  Onze belangenbehartigers mogen zich nu wel het vuur uit de sloffen gaan lopen, om nog te redden wat er te redden valt anders zijn er straks geen pluimveehouders in Nederland meer over..... en wie gaat ze dan betalen ?
  Het wordt mi onderhand een keer tijd dat de Nederlandse pluimveehouders een keer in actie komen tegen dit vernietigende Europese WAN beleid.
  Als er te lang gewacht wordt hoeft het niet meer .....

 • l coumans

  ja vankroaks helemaal mee eens maar dat wanbeleid is al 50 jaar bezig ze denken daar nog steeds dat nederlandse pluimveehouders tonnen subsidie krijgen zoals in andere bananenlidstaten. en probeer maar niet de belangenbehartigers wakker te schoppen , want die hebben andere belangen.

 • jehanvankroaks

  In 2003 tijdens de vogelpest, heeft zo'n 95% van de vermeerderaars actie gevoerd in Den Haag.
  Helaas waren de andere pluimvee sectoren voor 0% aanwezig.
  De LTO's hebben toen ook al geen enkel initiatief ontplooid, het moest van de sector zelf komen.
  Nu moet ik wel zeggen dat actie voeren in Den Haag niet veel indruk maakt en of aandacht krijgt in de landelijke media.
  En wij pluimveehouders moeten één ding goed in de gaten houden, vandaag krijgt de legsector op zijn donder...... morgen de vleessector !!
  Laten we dat allemaal heel goed in onze oren knopen !!

 • peter1939

  laten we onze taal netjes houden, vloeken en tekeer gaan helpt niet.......

 • jehanvankroaks

  Dacht dat vloeken iets anders is.

  Nee de legpluimveehouders moeten zich laten ringeloren !

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.