Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

'Brits ei is veilig'

Londen - De Britse pluimveehoudersorganisatie NFU poultryboard is in het geweer gekomen tegen een besluit van de cateraar van het Britse parlement om in het parlementsrestaurant geen verse eieren meer te gebruiken.

Dit uit vrees voor salmonella-besmettingen. De NFU poultryboard noemt deze beslissing absoluut belachelijk enwijst er op dat Britse eieren tot de veiligste ter wereld behoren. Bovendien kent de Britse legpluimveesector een uitgebreid salmonella-testprogramma. Hieruit blijkt dat er nauwelijks besmettingen met Salmonella Enteridis en Typhimurium voorkomen.

De poultryboard wijst er op dat de actie van de cateraar van het Britse parlement volkomen ingaat tegen de trend om meer Britse producten te consumeren en betreurt de onnodige negatieve effecten van het besluit voor het imago van Britse eieren. Ook de voedselveiligheidswaakhond, de Food Standards Agency heeft de beslissing van de cateraar als onnodig omschreven.

De pluimveehoudersorganisatie wil in overleg met de cateraar van het Britse parlement de beslissing terugdraaien en er zo voor zorgen dat de Britse parlementariërs weer kunnen genieten van een dagelijks vers eitje.

Eén reactie

  • ja

    wat een discussie!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.