Pluimveehouderij

Nieuws 1212 x bekeken

Klein beperkingsgebied in Friesland

Den Haag - Het beperkingsgebied dat de Russen hanteren als gevolg van de vogelgriep uitbraak in het Friese Tzum beperkt zich tot de gemeente Franekeradeel.

Dat hebben de Russen per brief laten weten aan het ministerie van Economische Zaken (EZ). Op 3 augustus is een bedrijf met ongeveer 9.000 legkippen getroffen door de vogelgriep. Het ging om een milde H7-variant. Volgens een woordvoerder van EZ hebben de Russen vertrouwen in de aanpak en vanwege de goede relatie met Nederland is het beperkingsgebied alleen de gemeente, de kleinste administratieve eenheid. Vanuit het bedrijfsleven waren er zorgen dat de Russen een importstop voor pluimveeproducten zouden gaan hanteren voor de hele provincie Friesland.

Of registreer je om te kunnen reageren.