Pluimveehouderij

Nieuws 799 x bekeken

Pseudo-vogelpest wijd verspreid op Cyprus

Parijs - Het NCD-virus (pseudovogelpest) is op Cyprus op nog eens tien locaties met kleine aantallen pluimvee vastgesteld.

Eerder werd op Cyprus het virus vastgesteld op een drietal grote vleeskuikenbedrijven met respectievelijk 115.000, 43.500 en 24.000 dieren. Dat meldt de internationale diergezondheidsorganisatie OIE. Cyprus bestrijdt ruimt de besmette bedrijven en stelt beschermingsgebieden en transportverboden in.

Op de tien locaties met kleine aantallen dieren werden vleeskuikens, leghennen, duiven, eenden, parelhoenders, kwartels, en kalkoenen gehouden. Het gaat in de meeste gevallen om zogenoemde backyard bedrijven; kleinschalige bedrijven met kleine aantallen dieren.

Het virus dat is gevonden betreft het paramyxovirus type 1. De meeste besmette bedrijven zitten in een gebied op ongeveer 20 kilometer ten westen van Nicosia. Er zijn ook twee gevallen gevonden op 120 kilometer van Nicosia.

Of registreer je om te kunnen reageren.