Pluimveehouderij

Nieuws

Nieuwe broederij ISA in september operationeel

Boxmeer - ISA (Institut de Sélection Animal B.V.), de legpluimveefokkerijdivisie van Hendrix Genetics, hoopt medio september de nieuwe broederij die het heeft gebouwd in Boxmeer in gebruik te kunnen nemen. De broederij werd afgelopen vrijdag officieel geopend.

De komende periode worden installaties ingeregeld om de broederij gebruiksklaar te maken. De nieuwe broederij gaat de oude Euribrid-broederij uit de jaren 70 vervangen. Euribrid werd in 2007 overgenomen van Nutreco en werd toen onderdeel van Hendrix Genetics. De oude gebouwen uit 1978 zullen worden afgebroken op het moment dat de nieuwe broederij volledig in productie is.

In de broederij worden grootouderdieren en ouderdieren van de rassen ISA, Babcock, Shaver, Hisex, Bovans en Dekalb geproduceerd. De broederij kan in principe per week 95.000 henkuikens uitbroeden; zo'n 5 miljoen per jaar. De broederij in Boxmeer neemt 30 procent van de ISA-productie wereldwijd voor zijn rekening. ISA beschikt ook over broederijen in Frankrijk, Canada, Brazilië en Indonesië.

De nieuwe broederij is gebouwd volgens de meest moderne eisen. De hygiëne-eisen zijn bijzonder streng. Gebruikte containers trays en trolleys worden in aparte ruimtes gewassen, ontsmet en opgeslagen. Er is veel aandacht besteed aan een efficiënt energieverbruik.

Of registreer je om te kunnen reageren.