Pluimveehouderij

Nieuws 1216 x bekeken

Rusland weigert nog product uit gemeente met vogelgriep

Den Haag - Rusland stelt de importbeperking bij een geval van laagpathogene vogelgriep bij. Tot nu toe weerde het land pluimveeproducten uit een provincie waar een geval van laagpathogene vogelgriep was.

Deze beperking geldt voortaan alleen nog voor de gemeente waartoe het bedrijf behoort dat geïnfecteerd is. Nederland heeft intensieve onderhandelingen gevoerd om dit te bereiken. Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw is tevreden. Ze meldde tevens dat Europa akkoord is met de handhaving van de term uitloopeieren voor eieren van dieren waarvan de uitloop is afgeschermd om het risico op infectie met vogelgriep te verkleinen. VVD-Kamerlid Helma Lodders, die intensief pleitte voor een afschermplicht om de infectiekans te verkleinen, reageert positief.

Of registreer je om te kunnen reageren.