Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Ierse pluimveehouders de straat op

Dublin – Tientallen Ierse pluimveehouders en eierproducenten hebben eind vorige week gedemonstreerd bij een aantal grote winkels om betere prijzen te eisen voor hun producten.

"De pluimveehouders staan onder enorme druk door de voortdurende verliezen die onhoudbaar zijn. De winkelbedrijven en de verwerkers weigeren naar onze zorgen te luisteren. De kosten zijn in een angstaanjagend tempo gestegen. De winkeliers moeten daar nu rekening mee gaan houden of wij moeten er mee stoppen", aldus voorzitter Alo Mohan van de sectie pluimvee bij de Irish Farmers Association. De IFA berekent dat de prijzen op korte termijn moeten stijgen met 7 cent per kip en 1 cent per ei om het tij nog te kunnen keren.

Laatste reacties

  • kleitokkers

    organic ?

  • jwvk

    Ze hebben gelijk! zouden wij ook moeten doen. 1 cent is nog steeds mager.

Of registreer je om te kunnen reageren.