Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactielaatste update:2 jul 2013

Hybrid Converter-kalkoen heeft potentie

Ede - Met de kalkoen Hybrid Converter kunnen kalkoenenhouders goede resultaten boeken, maar het ras heeft wel een andere nutriënt- en managementbehoefte dan het ras Big 6. Dat concludeert voerfabrikant De Heus na proeven met beide kalkoenen in een proefopzet.

De Heus concludeert dat met de Hybrid Converter problemen beter in de hand zijn te houden. De technische resultaten laten ruimte voor verbetering zien. Met standaardvoer is met een Big 6-kalkoen een betere opbrengst te realiseren. Zo scoort de Converter beter op het gebied van uitval, voerconversie, voetzoollaesies en strooiselkwaliteit. Het eindgewicht van de Converter op 140 dagen loopt echter achter op dat van de Big 6. Dat komt ook terug in de dagelijkse groei. Over de gehele periode scoort de Converter 1,32 en 7,6 voor respectievelijk laesies en strooiselkwaliteit. De Big 6 scoort 1,60 en 6,5 voor deze items.

Rene Stevens

Eén reactie

  • antoine1

    Hallo Rene, je zult het bij de getallen 1.60 en 1.32, waarschijnlijk hebben over de voerconversie.
    Ik denk dat de keuze voor een ander ras, de enige mogelijk is om aan antibiotica-reduktie bij kalkoenen te kunnen denken!

Of registreer je om te kunnen reageren.