Pluimveehouderij

Nieuws 471 x bekeken

AI-afspraken met Russen bijna rond

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma verwacht dat de afspraken met de Russische autoriteiten over hoe om te gaan met uitbraken van laagpathogene vogelgriep binnenkort van kracht worden. Dat meldt zij in een brief aan de Tweede Kamer.

Tot nog toe stellen de Russen bij een uitbraak van laagpathogene vogelgriep steeds een importverbod voor broedeieren en eendagskuikens in voor de provincie waarin de uitbraak plaatsvond. Zo gelden op dit moment nog steeds importverboden voor de provincies Gelderland en Flevoland naar aanleiding van de AI-uitbraken in Lochem en Zeewolde.

Staatssecretaris Dijksma verwacht nu dat de Russen straks net als andere landen slechts importrestricties zullen hanteren voor het beperkingsgebied rond het besmette bedrijf dat de Nederlandse overheid in dit soort gevallen instelt. Volgens de staatssecretaris heeft daarover vorige week nog overleg plaatsgevonden en zijn de gesprekken in de afrondende fase.

Of registreer je om te kunnen reageren.