Pluimveehouderij

Nieuws 2083 x bekeken

Vijf miljoen legkuikens uit Agromix-broederij

Deze week wordt het vijfmiljoenste legkuiken geboren in de vorig jaar oktober geopende broederij van Agromix Broederij en Opfokintegratie in Afferden.

Eind oktober werden de eerste broedeieren ingelegd, op 13 november werden de eerste legkuikens uitgeleverd en deze week wordt het vijfmiljoenste legkuiken – van het ras H&N Brown Nick – afgeleverd bij een van de contract-opfokbedrijven in Zuid-Nederland.
De nieuwe broederij van Agromix draait vanaf het begin op volle toeren. Met vijf miljoen kuikens in een half jaar wordt de jaarcapaciteit van tien miljoen legkuikens per jaar volledig benut. Vanwege de grote vraag naar legkuikens gaat Agromix de capaciteit van de broederij vergroten. Bij de bouw was al rekening gehouden met een mogelijkheid tot uitbreiding.
Agromix Broederij en Opfokintetratie, dealer van Hy-Line en H&N, is eind 2010 opgericht en is sindsdien stormachtig gegroeid.

Of registreer je om te kunnen reageren.