Pluimveehouderij

Nieuws

2 Sisters Storteboom reageert op ultimatum bonden

Utrecht - Pluimveeverwerker 2 Sisters Storteboom heeft nieuwe voorstellen gestuurd naar de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen voor een sociaal plan voor de werknemers van de vestigingen Cuijk en Staphorst.

2 Sisters Storteboom reageert daarmee op een ultimatum dat de vakbonden dinsdagochtend stuurden aan het bedrijf. 2 Sisters Storteboom wil beide vestigingen per 1 juni sluiten en de productie verplaatsen naar Nijkerk.

De vakbonden stuurden dinsdagochtend een ultimatum waarin ze op een drietal punten verbeteringen van het sociaal plan eisten.

De vakbonden vinden dat 2 Sisters Storteboom te weinig oog heeft voor de ingrijpende gevolgen van de verplaatsing van het werk voor de werknemers.

Concreet eisen de bonden een extra reisvergoeding bovenop de gangbare vergoeding voor het totale dienstverband. Storteboom was bereid zo'n vergoeding te geven voor maximaal vier jaar. De vakbonden willen voor de mensen die niet herplaatst kunnen worden binnen de onderneming een ontslagvergoeding volgens de kantonrechtersformule. Storteboom wilde niet verder gaan dan 90 procent volgens de kantonrechtersformule. Voor de mensen die vrijwillig vertrekken bij Storteboom als gevolg van de voorgenomen maatregel willen de bonden een vergoeding ter hoogte van 40 procent van de kantonrechtersvergoeding.

Onderhandelaar Jan Verhoeven van de FNV noemt de reactie van 2 Sisters Storteboom op het ultimatum positief. Hij zegt tijd nodig te hebben om de voorstellen aan de leden voor te leggen.

Ook Jacqueline Kraan van CNV Vakmensen reageert op dezelfde manier. "Ik wil het eerst zorgvuldig met de leden bespreken en daar heb ik tijd voor nodig. Zo werkt het nu eenmaal in vakbondsland."

Of registreer je om te kunnen reageren.