Pluimveehouderij

Nieuws 1275 x bekeken 5 reacties

Oplaat: Pluimvee Unie moet snel tot stand komen

Heteren - De Nederlandse Pluimvee Unie moet zo snel mogelijk van de grond komen. Die oproep deed NVP-voorzitter Gert Jan Oplaat maandagavond tijdens de algemene Ledenvergadering van zijn organisatie in Heteren.

De Nederlandse Pluimvee Unie waarin LTO/NOP, NVP, Nepluvi en Anevei deel zouden moeten nemen moet een aantal taken over gaan nemen van het Productschap Pluimvee en Eieren. Het gaat om de privaatrechtelijke zaken die nu nog door het productschap worden gedaan. Het gaat om zaken als diergezondheid, voedselveiligheid, onderzoek, salmonella-aanpak en marktinformatie. Ook het beheer van kwaliteitsprogramma's zoals de IKB-systemen voor de pluimveesector moeten bij de nieuwe organisatie komen. Oplaat riep op om toch vooral gezamenlijk op te trekken bij de vorming van een nieuwe organisatie. "Er is maar één belang, dat is het gezamenlijke belang van de sector." Hij waarschuwde voor het eigen belang waar een enkele organisatie in zijn ogen toch voor lijkt te kiezen.

Laatste reacties

 • l coumans

  ja gert jan dat wordt nog een flinke kluif om de clup op een lijn tekrijgen(houden)

 • Khalid en zijn maten

  Ik hoop dat ze dan ook op zoek gaan naar andere instanties betreffende certificering,het liefst instanties zonder mensen van de HAS,want die willen alleen dikke rekeningen schrijven en voorrijkosten in rekening brengen,en hebben te weinig praktijk ervaring/inzicht in de sector.

 • ep

  Helemaal mee eens Gert Jan

 • Momfer

  ja laten we zelf een productschap oprichten!

 • koestal

  aan de slag !

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.