Pluimveehouderij

Nieuws 718 x bekeken

Chinese pluimvee-industrie lijdt miljardenschade

Peking - De Chinese pluimveevleessector heeft sinds het uitbreken van de voor mensen gevaarlijke H7N9-epidemie al een schade opgelopen van meer dan 6,5 miljard dollar (5 miljard euro).

Dat melden Chinese media op basis van gegevens van het Chinese ministerie van landbouw. Verschillende grote Chinese pluimveeverwerkers hebben tientallen miljoenen aan verliezen gemeld. In de eerste week van mei daalden de prijzen met bijna 10 procent vergeleken met een maand eerder.

Toch is er enig optimisme. In juni zou de situatie kunnen verbeteren, omdat het er op lijkt dat de epidemie over zijn hoogtepunt heen is. Op de aandelenbeurzen zijn de koersen van pluimveeverwerkers met 1,5 procent gestegen.

De epidemie heeft tot nu toe 33 menselijke slachtoffers geëist en 130 bevestigde besmettingsgevallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.