Pluimveehouderij

Nieuws 7 reacties

Zestig nieuwe griepgevallen H7N9

Stockholm - In China zijn inmiddels zeker zestig gevallen van de nieuwe griepvariant H7N9 gemeld. Dertien patiënten zijn overleden. Dat meldt het Europese centrum voor infectieziektecontrole ECDC in Stockholm.

Nog steeds is onduidelijk hoe het virus zich verspreidt. In zes Chinese provincies zijn ziektegevallen gemeld. De gemiddelde leeftijd is 65 jaar. De jongste patiënt is vier, de oudste 87.  Zeventien slachtoffers zijn vrouw.

China heeft het vervoer van pluimvee aan banden gelegd. Tegelijk is een aantal pluimveeverzamelplaatsen (markten) geruimd, nadat bezoekers van die plaatsen ziek waren geworden. Het ziekmakend virus is in monsters van duiven, kippen en eenden gevonden, evenals in monsters die in het milieu zijn genomen op markten voor levend pluimvee in Shanghai, Jiangsu, Anhui en Zhejiang.

Onderzoekers tasten in het duister over de herkomst van het virus. Als het laagpathogene virus zich heeft genesteld in pluimvee, kan het een potentieel zeer gevaarlijk virus worden omdat de vogels er niet of nauwelijks ziek van worden en de mens eraan kan overlijden.

Laatste reacties

 • koestal

  Ik ga voorlopig niet naar China

 • Bison

  Wat moet je er doen dan,..Je ken dat pin yin toch niet verstaan, of wel soms?

 • jehanvankroaks

  Zestig nieuwe nieuwe gevallen van de griep variant in China, waarvan al
  dertien patiënten zijn overleden door de griepvariant H7N9.
  En wij blijven onze kop in het zand steken.....................
  Gewoon de kippen buiten laten lopen....... Niks aan de hand....
  Ziektes dat is genoegzaam bekend houden zich altijd aan lands grenzen.

  Ik ga voorlopig ook niet naar China, en verstaan doe ik die pin yin ook niet, maar kijk eens goed waar overal op staat van : MADE IN CHINA
  Ik zie het is alweer laat. Slaap lekker ...

 • mwhjanssen5

  Ja Jehan inderdaad als het kalf verdronken is .......... , wat is nu belangrijker volksgezondheid en voedselveiligheid of kippen die het jaarrond buiten kunnen lopen?????

 • l coumans

  jongens dit heeft echt niks met uitloop kippen temaken hou jezelf niet voor degek

 • joannes

  Precies @l coumans, je hoeft alleen de deur niet meer open te zetten voor zo´n besmetting. Dat virus vindt zijn weg wel! Over een paar weken of maanden is het wereldwijd verspreid en dan moet je voldoende weerstand hebben als mens want de kippen, of zo lijkt het, alle gevogelte, zijn alleen maar transporteurs.

 • l coumans

  ja en bij het opbouwen van weerstand valt wel eens een slachtoffer jammer maar helaas

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.