Pluimveehouderij

Nieuws

Vogelgriep in Oost-Engeland

Ipswich – Op een pluimveebedrijf in Suffolk in het oosten van Engeland is vogelgriep ontdekt. Het bedrijf behoort tot Bernard Matthews, de grootste pluimveeverwerker van Groot-Brittannië.

Volgens het plattelandsministerie Defra is uit eerste testen gebleken dat het niet om H5- of H7-vogelgriep gaat. Het bedrijf is voorlopig onder restrictie geplaatst. Een woordvoerder van Bernard Matthews heeft de vogelgriep inmiddels bevestigd en voegt daar aan toe dat de eerste tekenen afgelopen weekend werden waargenomen.

In Duitsland zijn twee bedrijven in de Landkreis Osnabrück verdacht. Op beide bedrijven zijn verdenkingen van besmetting met laag pathogeen virus van het type H7. Het Friedrich Löffler Instituut onderzoekt de ziektegevallen en verwacht dat het vandaag (donderdag 18 april) of morgen uitsluitsel kan geven. De twee verdachte bedrijven zijn ingesloten en mogen geen dieren aan- of afvoeren.

Het Nederlandse Productschap Pluimvee en Eieren roept Nederlandse pluimveebedrijven in verband met deze besmettingen op om voorzichtig te zijn in de contacten met bedrijven in de besmette regio's. Dit om te voorkomen dat virus naar Nederland wordt versleept.

Of registreer je om te kunnen reageren.