Pluimveehouderij

Nieuws 912 x bekeken

Opnieuw acht besmettingen met nieuw griepvirus

Stockholm - In China zijn acht nieuwe besmettingen met het vogelgriepvirus H7N9 bij mensen vastgesteld. Dat meldt het Europese centrum voor infectieziekten (ECDC) in Stockholm. Inmiddels zijn 24 ziektegevallen in China gerapporteerd. Zeven van de patiënten zijn aan de ziekte overleden.

Mensen die met de besmette patiënten in contact zijn geweest, worden in de gaten gehouden. Tot nu toe is er geen geval bekend waarbij de besmetting van mens op mens is overgedragen.

Het is onbekend wat de bron is van de besmettingen. In de veehouderij wordt extra gecontroleerd om de haard van de virusinfectie te vinden. Het virus is gevonden bij duiven en kippen op drie verschillende markten in Sjanghai. Daar is het virus ook in monsters gevonden, die zijn genomen in de omgeving van de markten. De markten zijn gesloten en het pluimvee is geruimd.

Of registreer je om te kunnen reageren.