Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Nog steeds geen duidelijkheid over ophokplicht

Den Haag – Het blijft nog onduidelijk of er een ophokplicht komt voor pluimvee.

Vanmorgen heeft het ministerie van landbouw overleg gehad met de pluimveesector. “De staatssecretaris gaat zich nu beraden op een definitief besluit, waarna ze de Tweede Kamer en de sector zal informeren”, laat een woordvoerder van het ministerie weten. Over de inhoud van het overleg wil het ministerie niets zeggen. Over de termijn waarop er duidelijkheid komt, kan het ministerie ook weinig concreet zijn. “Dat gebeurt binnenkort.”

De pluimveesector heeft het ministerie gevraagd om een ophokplicht, nadat recent twee pluimveebedrijven met uitloop besmet raakten met laagpathogene vogelgriep. De besmettingen kwamen aan het licht nadat de dieren ziekteverschijnselen vertoonden.

Laatste reacties

  • boyd.berends

    Ik zal wel heel naief zijn, maar waarom wachten op een ophokPLICHT als je weet dat dat een zinvolle maatregel is om de kans op een introductie van LPAI op je bedrijf te minimaliseren? Dan hou je toch je dieren uit eigen vrije wil binnen, of heeft dat soms te maken met in feite te weinig ruimte in de stal om ze allemaal de hele dag goed binnen te kunnen houden?

  • jehanvankroaks

    boyd.berends

    Ik ben het roerend met jou eens......
    maarja ik heb ook geen dieren die buiten lopen....... dus ik heb makkelijk praten ........

Of registreer je om te kunnen reageren.