Pluimveehouderij

Nieuws 8 reacties

Laatste legbatterijen ontruimd

Venhorst - De twee laatste bedrijven met legbatterijen worden deze week ontruimd. Dat zegt de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit.

De NVWA kreeg van de rechter toestemming om op kosten van de pluimveehouders over te gaan tot ruiming van de bedrijven. De NVWA maakt daar echter geen gebruik van. "De twee overgebleven bedrijven waarvoor dat gold, hebben besloten zelf de stallen met legbatterijen te ontruimen", zegt een woordvoerder van de NVWA. Het gaat om een bedrijf in Venhorst (Noord-Brabant) en een bedrijf in Venray (Limburg).

Laatste reacties

 • kuiken007

  hebben ze een jaartje nog lekker kunnen verdienen met lage kosten

 • Bekend bij de redactie

  Toch is het knap om in april 2013 nog kippen in een nederlandse batterij te hebben! Als deze bedrijven nog omschakelen naar scharrelkippen stel ik voor om hen verplicht een nvwa ambtenaar te betalen voor permanent toezicht. Blijkbaar verdienen ze dit. Zulke boeren heeft nl nou net niet nodig. Italie en Spanje zal dit soort topondernemers wel verwelkomen denk ik.

 • kleitokkers

  Als je wat wil tegen houden in nederland kun je alle juridische dingen bij de r.v.s. aan vechten en vertragen en weet ik niet wat. Nu werkt het een keer andere kant op en dat kan dan dus ook. Gelijke rechten.

 • kipmetkop

  Deze twee pluimveehouders lachen zich dood! Zij hebben met deze koppels leghennen meer dan 10 euro per kip winst gemaakt! Dit betekent voor elk van de twee bedrijven meer dan een miljoen euro winst! Dat ze de kippen nu moeten laten slachten komt ze heel goed uit, omdat de eieren het voergeld nu niet meer opbrengen.

 • Eierboer Zuid

  In Nederland kan alles. Meer dan een jaar geleden lazen we op deze website dat de minister en de voorzitter van de nop verzekerden dat in Nederland alle kippen uit de batterij waren en dat het toch zo een schande was dat dat in andere EU-landen niet zo was. Er gingen stemmen op om de grenzen te sluiten. En nu, kijk eens wat we nu lezen...

 • mts. Bon

  Haan kraait, en handel graait

 • agratax2

  Welk 'ontwikkelingsland' in of buiten Europa neemt deze stallen over? Verschroten is toch zonde!!! Er zullen veel nieuwe kippenboertjes blij zijn met deze hokken en kooien. Laten we maar niet denken dat de hele wereld volgens ons diervriendelijke principe werkt. De dierenvrienden doen alles om de intensieve veehouderij onmogelijk te maken in Nederland en daarna kan de handel zijn gang gaan met winst maken.

 • Khalid en zijn maten

  Jaja in het zuiden,die moesten zekers eerst nog vasteloavend (carnaval) vieren en toen ze weer nuchter waren kwamen ze erachter dat ze nog kippen op kooien hadden..

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.