Pluimveehouderij

Nieuws 1246 x bekeken 1 reactie

Frans kippenbedrijf LDC verkoopt meer

Parijs – Het Franse kippen- en traiteurbedrijf LDC heeft in het boekjaar tot eind februari een omzet gedraaid van 2,9 miljard euro, dat is 5,4 procent meer dan een jaar eerder.

In volume gemeten wist LDC bijna 4 procent meer te verkopen. In de eerste drie maanden van 2013 trok de omzetgroei aan tot bijna 9 procent.

Frankrijk is nog altijd goed voor ruim 2 miljard euro van de omzet. Op die thuismarkt lagen de verkopen van kip en kipproducten daarmee wel ruim 6 procent hoger. In andere landen werd bijna 11 procent meer omgezet, waarbij Polen overigens bijna 90 procent van die verkopen voor zijn rekening neemt. De traiteurafdeling van LDC hield het op een bescheiden groei van ruim 1 procent en levert nu een goede half miljard euro van de omzet op.

Eén reactie

  • Martin Clarenbeek

    Beste Ruud,

    U schrijft 'In andere landen werd bijna 11 procent meer omgezet, waarbij Polen overigens bijna 90 procent van die verkopen voor zijn rekening neemt.'. 'T gaat hier echter om verkoop binnen de groep buitenlandse activiteiten en niet over verkoop vanuit Frankrijk naar 't buitenland. Met vriendelijke groeten. Martin CLARENBEEK. Export Directeur. L.D.C. FRankrijk

Of registreer je om te kunnen reageren.