Pluimveehouderij

Nieuws 1082 x bekeken 2 reacties

Europese eierexport blijft achter

Brussel - De Europese Unie heeft in februari 18.165 ton eieren en eiproducten geëxporteerd naar derde landen. Dat is ruim 18 procent minder dan in februari vorig jaar. Toen exporteerde de EU 22.221 ton eieren. In februari importeerde de EU 2.216 ton eieren. Dat is 31 procent minder dan vorig jaar in februari, toen er 3.215 ton werd geïmporteerd. Dit blijkt uit de exportgegevens die de Europese commissie naar buiten heeft gebracht.

Gerekend over de maanden januari en februari is de export van eieren 16,2 procent kleiner dan een jaar geleden over de zelfde periode. De januari-export lag op een bijna 11 procent lager niveau dan een jaar geleden. De export van eieren en eiproducten is in februari dus verder achtergebleven.

De import van eieren over de eerste twee maanden van dit jaar is 16,2 procent kleiner dan een jaar geleden. Vorig jaar waren de eierimporten van de EU extra groot in verband met tekorten die waren ontstaan door de afschaffing van de batterijkooi. De huidige import van 4.694 ton over januari en februari is nog altijd zo'n 1.600 ton boven het niveau van 2011 over de zelfde periode.

Grootste afnemer van Europese consumptie-eieren en eiproducten is Japan. Het land importeerde 10.029 ton over de periode januari februari. Dat is 10 procent minder dan vorig jaar.

Laatste reacties

 • kleine pluimveehouder

  kooiei wit € 4,11
  scharrelei € 4,71
  NOP broedei € 0,1939
  contractprijs € 0,835


  Een beetje raar dat de kooi eieren kippen verboden zijn in nederland maar ze voeren toch de kooi eieren in in nederland.
  Dat zou dus ook verboden moeten worden dat ze nu de kooi eieren uit het buitenland halen.
  Dat slaat nergens op.

  Wie bepaalt de prijs van de scharreleieren???

  Ken iemand op deze twee vragen een antwoord geven

 • l coumans

  kooi ei uit de vereikte kooi scharrelprijs bepaal je zelf

Of registreer je om te kunnen reageren.