Pluimveehouderij

Nieuws 1866 x bekeken 4 reacties

’Britse eiergigant te koop’

Londen – Het grootste Britse eierhandelsbedrijf Noble Foods staat te koop. De particuliere eigenaren zijn daarbij niet alleen in gesprek met financiële kandidaten maar ook met enkele concurrenten uit andere landen. Dat meldt de Britse krant Sunday Times.

Noble Foods is in 2006 ontstaan door een fusie en verhandelt momenteel 72 miljoen eieren per week die geleverd worden door 350 boeren. Tot de afnemers behoren alle grote Britse supermarkt-bedrijven. De onderneming zag de winst in het boekjaar tot 30 september 2011 halveren tot 26,5 miljoen op een omzet van 700 miljoen en weet die slechtere gang van zaken toen al aan hogere inkoopprijzen. Recentere cijfers zijn tot nu toe niet gepubliceerd. Analisten schatten dat Noble Foods ongeveer 470 miljoen euro op moet kunnen brengen, aldus de Sunday Times.

Laatste reacties

 • Momfer

  nou,john wat dacht je er van,samen doen?
  Groet,joop

 • Momfer

  nou joop.bacon with eieren bekt niet echt.

 • eindelijk

  Ben benieuwd wat Joop en John de 2 JJ gaan doen

 • domme boer

  wordt het jojo foods, klopt ook wel met de eierprijs !

Of registreer je om te kunnen reageren.