Pluimveehouderij

Nieuws

Rusland: tot nu toe geen reactie op vogelgriep

Almelo - Rusland en de andere landen van de douane-unie hebben tot nu toe geen extra maatregelen genomen tegen importen van pluimveeproducten uit Gelderland en Flevoland, naar aanleiding van de vogelgriepgevallen in deze provincies.

Toch houden de exporteurs van broedeieren en eendagskuikens nog steeds rekening met een importstop van de douane-unielanden voor producten uit Gelderland en Flevoland. Exporteurs gaan daarom terughoudend om met het exporteren van producten uit Gelderland en Flevoland naar deze landen. Dat zegt voorzitter Jacques de Lange van de NVE, de vereniging exporteurs van broedeieren en eendagskuikens. De Lange zegt dat het in het recente verleden wel vaker is gebeurd dat een officiële reactie van de Russen lang uitbleef. "Dat kwam bijvoorbeeld doordat een brief van het Nederlandse ministerie veel later was verzonden dan wij dachten."

Of registreer je om te kunnen reageren.