Pluimveehouderij

Nieuws

Onderzoek naar effect voeding op kwaliteit vleeskuikens

Zoetermeer - Onderzoekers van Wageningen Universiteit gaan in opdracht van het Productschap Pluimvee en Eieren de invloed van de voeding van de moederdieren op hun nakomelingen, de vleeskuikens, onderzoeken.

In het onderzoek wordt het effect van het verhogen van de energie-eiwitverhouding in opfok- en legvoer van de moederdieren bekeken.

De onderzoekers willen in kaart brengen wat de gevolgen zijn voor de moederdieren zelf en daarnaast ook de gevolgen voor de kuikens die zij produceren. Een belangrijk aspect dat daarbij ook in kaart wordt gebracht is de mate waarin voetzoollaesies en hakdermatitis voorkomen bij de kuikens. Ook de strooiselkwaliteit bij de verschillende behandelingen wordt in kaart gebracht. Het enige verschil tussen de verschillende groepen vleeskuikens die worden gevolgd is dat hun ouders een verschillende behandeling hebben ondergaan. Op deze manier moet dus duidelijk worden wat de invloed is van de voeding van de ouderdieren op de kwaliteit van de vleeskuikens.

Of registreer je om te kunnen reageren.