Pluimveehouderij

Nieuws 15 reacties

Natuur en Milieu: kies voor uitloopeieren

Utrecht - Na Wakker Dier roept nu ook Natuur en Milieu consumenten op om met Pasen te kiezen voor eieren van kippen uit uitloopsystemen.

De organisatie pleit er bovendien voor om de term scharrelei af te schaffen, omdat deze misleidend zou zijn. De scharreleieren in supermarkten zijn volgens de organisatie afkomstig van dieren die met z'n negenen op één vierkante meter worden gehouden en nauwelijks daglicht zien. Natuur en Milieu noemt biologische en Rondeel-eieren de beste en meest duurzame keus voor de consument.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  dit geeft duidelijk aan hoe men over de dieren denkt, ze geven er niets om dat ze ziek worden, ze willen alleen het altijd anders en denken nooit goed is goed

 • kleitokkers

  Goed op gemerkt.Want als het goed is, is er geen werk meer voor deze mensen.

 • joannes

  Het zijn de ¨natuur¨ foto´s uit de herinnering die het beleid vormen blijkbaar.

 • W Geverink

  Ach, wat heet misleiden. De consument denkt bij een uitloop eitje aan een kip die lekker buiten loopt te scharrelen in gras en klaver en niet op kaal met stront verzadigd stuk grond waarop niets meer groeid en als je pech hebt ook nog eieren met verhoogd dioxine gehalte opleverd. Dan praat je nog niet eens over de verhoogde kans op vogelgriep die zo'n buitenkip heeft. Het beeld wat de consument heeft en de werkelijkheid hoeven niet overeen te komen. Iemand nog een overheerlijk kakelvers uitloopeitje uit het fallout gebied van Chemie Pack?

 • Roelofsn

  Ik hoop dat ik achter de naam van de heer of mevrouw Geverink nog een keer een hokje mag rood kleuren, beetje verstand in de Tweede Kamer is nooit weg ;-)

 • stunt

  ik rij dagelijks langs een kippenbedrijf waar de kippen buiten mogen lopen. en ik kan je zeggen dat deze kippen (en het zijn er nog al wat) niet in de modder lopen deze boer heeft het prima voor elkaar. dus hier ga ik mijn eitje dus kopen!!!!!

 • jordi 1455

  kleikloters vergeet niet de inkomsten, die directeuren van die goede doelen verdienen de meeste wel meer dan een ton per jaar.

 • Farmer NL

  Bij Rondeel loopt geen kip buiten?

 • NPT

  hallo stunt, even een reactie, allereerst heb je enig idee welk percentage van de intotaal gehouden kippen buiten lopen? het merendeel van deze hennen zit lekker warm binnen, zet een bril op en kijk verder dan uw neus lang is.

  ten tweede, de wereldbevolking groeit enorm, willen wij over 10 jaar nog eten dan is deze vorm van dierenhouden enorm achterhaald. in afrika maken ze ruzie om een ei van een kip die in een hokje van 10cm bij 10cm leeft en wij moeten zo nodig vrije uitloop eieren eten en de pluimveehouders zwart maken.

  ten derde, het merendeel van de eieren die u consumeert komen van verre landen waar dierenwelzijn op de laatse plaats komt en u kiest deze producten alleen in de winkel omdat deze veel goedkoper zijn.

 • Eierboer Zuid

  Aan Stunt
  Binnenkort grote consternatie : de kippetjes van uw kippenboer zijn allemaal besmet met Salmonella, met wormen, coccidia, lijden aan chronische darmontsteking, en als klap op de vuurpijl zijn er vorige week een paar ganzen langsgekomen in de uitloop en hebben ze hen vogelgriep gegeven. Nu moet de kippenboer, die het nochtans goed voor elkaar had, al zijn kippen 'ruimen', in mensenwoorden : dood doen. Spijtig, maar een logisch gevolg van deze wijze van kippen houden.

 • Eierboer Zuid

  Rondeel, het rondeel ? HET RONDEEL !!???
  Kippen die rondloop in met stront verzadigde plastic ? OK, zij noemen het gras, maar het is plastic. Om de consument te misleiden hebben ze het groen gemaakt, maar daardoor is het nog geen gras, het blijft plastic. Hoe krijgen die jongens van Rondeel het voor elkaar om al die wereldverbeteraars voor hun kar te spannen. Dat blijft mij een raadsel. Zijn ze echt zo naïef of worden ze er beter van ?

 • deboed.advies@hotmail.com

  waarom lees ik bovenstaande reacties niet gewoon in een telegraaf of een ad
  wil je de consument deze waarheid onder de ogen brengen zul je daar toch in moeten staan,dus onderneem aktie

 • PluimveeBrabant

  Die rondeel is niet zo duurzaam, zie twitter @wakkerkip

 • crisismanager

  en moeten we dan kiezen voor buitenloopei met of zonder vogelgriep ?dan word het rondeelei ook een schuurei ,er staan muren rond.en dan hebben we over een paar jaar nog enkel overdekte uitlopen met een dak erop,dus ook een schuurei.dan worden we eindelijk allemaal gelijkgesteld en hebben we allemaal schuureieren,wat een mooie gedachte zo net voor pasen ,toch ...

 • theorikyreintjes1

  Dit is allemaal emotie! Het moet er om gaan, wat het beste is voor het dier en economisch.! Vroeger liepen de meeste kippen nog rond op het erf. Dat zou je nu wel laten, boete over boete! En wat zou een ei dan nu kosten? Wat is er beter dan in die nieuwe grote stallen van nu? Als je ook werkelijk bereid bent om daar ook voor te betalen als consument, zitten de kippen in een heel lux hotel met voldoende ruimte. En voor de consument ook nog betaalbaar! Maar als je het goede niet accepteert maak je alleen maar problemen!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.