Pluimveehouderij

Nieuws 2 reactieslaatste update:20 mrt 2013

Kritische reactie op Kip van morgen

Hoornsterzwaag - Vleeskuikenhouder Hessel Bouma in Hoornsterzwaag is uiterst kritisch over Kip van morgen. Hij is teleurgesteld omdat zijns inziens de voordelen op het gebied van milieu van de gangbare vleeskuikenhouderij niet zijn benadrukt. Hij vindt dat de sector dat alsnog zou moeten doen.

Bouma: "Ik heb destijds aan het Productschap pluimvee het voorstel gedaan om een systeem op te zetten met blauwe en groene sterren. De blauwe sterren voor welzijnsvriendelijke kip en de groene sterren voor milieuvriendelijk geproduceerde kip. De gangbare kip is milieutechnisch, op het punt van CO2-footprint, het beste product." Bouma wil zijn kritiek tijdens een voorlichtingsavond over Kip van morgen ter tafel brengen

Voorzitter Eric Hubers van de NOP erkent dat de Kip van morgen op het punt van CO2-footprint inderdaad minder goed scoort. Hij wijst er op dat de vleeskuikensector niet alleen de markt bepaalt. "Kip van morgen was er toch wel gekomen. Het is zaak voor ons om er voor te zorgen dat wij de Nederlandse supermarkten blijven beleveren."

Laatste reacties

  • probe14

    Eric, droom lekker verder. Hessel heeft gelijk. Een gospe, om onszelf zo in de hoek te laten drukken. En dat is een belangenorganisatie. Om te janken....

  • j.verstraten1

    Wie betaalt bepaalt. Houd daar aan vast. We hebben gezien met de kip met 1 ster dat slimme ondernemers de productie invullen vanuit Roemenië, dus sector laat je niet de kaas van het brood eten maar ga de uitdaging aan! Footprint leeft nl. veel minder dan dierenwelzijn in de beleving van de consument. Maar het idee van Hessel is niet verkeerd. Die stikker is er ook al, nl. de bk-sticker van de NVP. Nu nog een supermarktketen vinden die ze wil plakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.