Pluimveehouderij

Nieuws 1651 x bekeken 4 reacties

Duitsers vinden vlees met te veel antibiotica

Düsseldorf - Kalkoenvlees met veel te veel antibiotica-resten uit Roemenië is in de roulatie gekomen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Dat heeft het landbouwministerie in Düsseldorf bekendgemaakt.

Het gaat volgens het ministerie om 20 ton vlees met deels tot 27 keer hogere antibotica-waardes dan toegelaten. Het vlees is al verder verwerkt en vanuit Noordrijn-Westfalen tevens verzonden naar andere delen van de Bondsrepubliek. De autoriteiten zien echter geen acuut gevaar voor de volksgezondheid, ook al gaan ze ervan uit dat delen van de partij al geconsumeerd zijn.

Bondslandbouwminister Ilse Aigner schrijft de gang van zaken toe aan ontoereikende controle in Noordrijn-Westfalen.

Laatste reacties

 • kleitokkers

  roemenië? welke dieren moeten daar ook alweer vandaan komen voor de nederlandse supermarkten.

 • agratax2

  Met dank aan de Europese uitbreiding die volgens onze politici zou leiden tot meer welvaart, een gezonder voedselpakket en vooral minder oorlog (lees slachtoffers). Wat minder slachtoffers met al het gesjoemel uit het 'Wilde Oosten'. West Europese boeren kunnen de deur wel sluiten als er een potje antibiotica wordt gevonden zonder enkele meters dossier er naast en in de nieuwe Euro landen komt ene na de andere fraude met geneesmiddelen, paarden die als runderen worden verkocht en we blijven maar volhouden dat de WEG naar een betere wereld is.

 • politiek

  Ontoereikende controle in Nederland inzake voedselveiligheid ( o.a. hormonen , antibiotica en dan nu weer de zeer gevaarlijke gifstof voor KANKER AFLATOXINE) was ook een behoorlijk groot discussie tijdens debat tweede kamer ,inspectie Gezondheidszorg.
  GEEN inspectie is men beter als ontoerijkende inspectie.
  ALLES in de veehouderij Nederland inzake die voerschandalen zijn maar gewoon incidenten.
  Gelukkig wordt er in het buitenland al beter gewerkt inzake inspecties en is voelt men daar de verantwoording wel om het NIET als incidenten te bestempelen.

 • b.brink1

  Politiek, je vergeet pre- bij je hormoon complex en stokpaardje. valt me toch van je tegen, of wordt je te oud om nog objectief te kunnen reageren

Of registreer je om te kunnen reageren.