Pluimveehouderij

Nieuws 1757 x bekeken

Drie biologische legbedrijven overtreden regels

Schwerin - In de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voorpommern mogen drie bedrijven met in totaal 12.000 leghennen sinds begin deze week hun eieren niet meer als biologisch verkopen. Dit heeft de deelstaatminister van landbouw Till Backhaus dinsdag in Schwerin bekendgemaakt.

Volgens de voorschriften hadden de hennen onvoldoende uitloop ter beschikking. Er zijn zestien biologische bedrijven met in totaal 420.000 hennen gecontroleerd. Dat is meer dan de helft van de in totaal 790.000 aanwezige biologische leghennen in de deelstaat. In augustus 2012 werd een bedrijf met 15.000 hennen de biologische status afgenomen. In augustus 2010 betrof het een bedrijf met 75.000 dieren. In Mecklenburg-Voorpommern worden volgens deelstaatminister Backhaus 20 tot 25 procent van alle biologische eieren in Duitsland geproduceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.