Pluimveehouderij

Nieuws 4 reacties

Doden in China door vogelgriep

Shanghai - In de Chinese stad Shanghai zijn deze maand twee mannen overleden aan een variant van het vogelgriepvirus dat nooit eerder is overdragen op mensen. Dat meldde het staatspersbureau Xinhua zondag.

De twee mannen, 27 en 87 jaar oud, werden eind februari ziek en overleden begin maart. Een vrouw raakte begin maart besmet en verkeert in kritieke toestand.

De variant is door Chinese gezondheidsautoriteiten geïdentificeerd als H7N9, waarvoor geen vaccins bestaan. Koorts en hoesten waren de symptomen in alle drie de gevallen, uitmondend in longontsteking.

Het is onduidelijk hoe de drie slachtoffers besmet zijn geraakt. De variant lijkt volgens de autoriteiten in China niet erg besmettelijk, omdat bij 88 mensen in de nabije omgeving van de slachtoffers geen gezondheidsproblemen zijn geconstateerd.

Laatste reacties

 • KGB

  jdhgnjdhgd

 • agratax2

  Heel erg vervelend voor de nabestaanden. Voor de mensheid echter geen reden tot paniek. De mens staat hiermee niet op het punt van uitsterven. Gezien het feit dat het wereld nieuws is doet wel vermoeden dat het punt van uitsterven volgens de media nabij is.

 • Khalid en zijn maten

  Als die foto bij deze reportage recent is , dan hebben de kippen in Nederland toch een veel mooiere huisvesting...

 • Bison

  Die nabestaanden hebben mischien hun dochters bij de geboorte naast het bed gelijk proberen te leren zwemmen in een emmer water.

  ja het is kort door de bocht maar het gebeurt.

Of registreer je om te kunnen reageren.