Pluimveehouderij

Nieuws 9 reacties

CBL tevreden over reacties duurzame kip

Leidschendam - Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is tevreden met de reacties op de nieuwe duurzame kip die vorige week is gepresenteerd. Dat zegt directeur Marc Jansen van het CBL. "We hebben veel positieve reacties gehad in rechtstreekse contacten, maar ook via Twitter en de andere media. Er zijn natuurlijk altijd partijen die ontevreden zijn over het behaalde resultaat. Een organisatie als Wakker Dier zal nooit tevreden zijn."

Jansen wijst er op dat de sector met dit resultaat toch de basis heeft opgetild tot een bovenwettelijk niveau. Vooral vindt hij het positief dat er zal worden gewerkt met trager groeiende rassen en een lagere dierbezetting in de stallen. "Dat moet tot resultaat hebben dat de dieren gezonder zijn en minder antibiotica gaan verbruiken."

De CBL-directeur beaamt dat er sprake is van een compromisoplossing met de sector, maar ook met de economie. "We moeten in de huidige omstandigheden ook heel goed in de gaten houden wat economisch haalbaar is."

Laatste reacties

 • Coanma

  Kijk, wat je ook vande PvdD vindt, eerlijk is eerlijk, als er niet zo gehamerd was al die jaren op dierengeluiden dan had Nederland gewoon nog legbatterijen en nu is Nederland wel het land dat dankzij duidelijke stellingname beter presteert. Al kan het nog beter, maar daar zullen de mensen weer 10 jaar voor nodig hebben om aan dat idee te wennen. De beschaving van een land kun je aflezen aan de manier waarop het omgaat met haar levende mede bewoners.

 • bankivahoen

  Omgaan met levende medebewoners,de plannen van wakker dier en consorten gaan er voor zorgen dat al onze landbouwdieren nooit meer geboren gaan worden dus die omgang zal er in de toekomst in ieder geval in Nederland niet meer zijn als ze overal hun zin krijgen Coanma@!

 • abtje

  Coanna, al die legbatterrijen zijn naar de Oekraine en zo gegaan. Daarvandaan komen nu de eieren hierheen, concureren met de alternatieven van de legbatterij. Wat is daar de verbetering van?

 • jordi 1455

  bankivahoen dan gaat Nederland ten onder.

 • bankivahoen

  Daarom is het voor de agrarische sector misschien wel niet zo erg als de economische crisis nog wat erger wordt en nog lang mag duren jordi1455@ !Misschien dat voedselproductie dan weer gewaardeerd gaat worden.

 • Coanma

  Schande inderdaad dat het elders in Europa gewoon doorgaat terwijl men hier zijn best doet, aanpakken die lui daar dus, maar de regelgeving zit er als het goed is aan te komen, dan de handhaving nog en dan na... veel werk en gedoe...lukt het dan eindelijk eens. Ook geen oneerlijke concurrentie op die manier en de kip weer een stapje richting een beter leven zeg ik er dan persoonlijk erbij.

 • abtje

  Coanma, kort samengevat. De legbatterijuitbanning is dus geen verbetering geweest. Integendeel, nog meer transport bewegingen om die eieren hierheen te krijgen.

 • jordi 1455

  als ze het niet uit Europa kunnen halen die batterij eieren dan doen ze het wel uit Azië.

 • Henk Weerts

  Eerst zien en dan geloven. De kip van de toekomst in heel europa zal een verbetering zijn, maar verdwijnen de winsten dan weer in de zakken van de supermarkten? Al jarenlang verdwijnt elke voerbenuttingsverbetering in de portemonee van de supermarkt en zo ook een snellere groei, beperking van antibioticagebruik. Wanneer zijn wij aan de beurt?

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.