Pluimveehouderij

Nieuws 4 reacties

Verbeek licht ent- en vangploegen voor

Verbeek Broederij en Opfok in Lunteren heeft de afgelopen twee weken voorlichtingsavonden voor ent- en vangploegen gehouden op de transportafdeling van het bedrijf in Ede.

Doel was om de ent- en vangploegen, die veel werk voor Verbeek verzetten, beter kennis te laten maken met Verbeek. En hen te informeren over de verwachtingen van Verbeek over het enten, het laden en lossen en het omgaan met de hennen. ,,Ook deze bedrijven leveren een bijdrage aan de Verbeek-kwaliteit van de leghennen”, aldus Rob Boomstra, teamleider opfok.
De drie voorlichtingsavonden werden bezocht door zo’n 220 medewerkers van ent- en vangploegen uit heel het land. Zij kregen onder meer een filmpje te zien over het laden van vleeskuikens en kalkoenen in Duitsland. Boomstra: ,,Hierop is te zien hoe een vangploeg ruw en dieronvriendelijk omgaat met de dieren. Dit willen wij als Verbeek absoluut niet bij onze kippen. Het is ontoelaatbaar om op die manier met dieren om te gaan, levert stress op bij de hennen en gaat daarmee ten koste van de kwaliteit. In de aansluitende discussie bleek dat er unanieme overeenstemming was dat een dergelijke omgang met dieren ontoelaatbaar is.”
Dierenarts Marcel Berendsen van Verbeek gaf een presentatie over de noodzaak van goed enten. Aan de hand van foto’s stond hij stil bij een juiste manier van enten en haalde hij voorbeelden uit de praktijk aan.
Teamleider Transport Bertus Soetendaal gaf een presentatie over het transport en het laden en lossen bij opfokkers en klanten. Ter afsluiting werd de wasstraat van de transportafdeling bekeken.

Laatste reacties

 • kuiken007

  in welke taal hebben ze dat gedaan?

 • bartje schuur

  ik neem aan dat kuiken007 v d Broek bedoelt
  Verbeek maakt ook gebruik van de diensten van bedrijven met Nederlandse werknemers

 • Allround logistics

  Hoezo vd Broek? Is een hele nette ent ploeg. In de broederij van Verbeek is ruim de helft vande medewerkers van vd Broek dus ik denk dat dat geen problemen geeft. Het is meer dat iedereen weer even wakker word gemaakt dat het enten een belangrijk iets blijft en dat buitenlandse en Nederlandse enters dit niet moeten onderschatte. . . . . .

 • probe14

  Flauw om het laden van vleeskuikens en kalkoenen erbij te halen om te laten zien hoe het NIET moet. Ik kan ook filmpje regelen dat er misstanden met vangen en transport van leghennen voorkomen. Niet proberen om de balk weg te drukken voor eigen ogen door een splinter van een ander te laten zien! ! Zeer zwak, firma Verbeek!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.