Pluimveehouderij

Nieuws 2986 x bekeken 6 reacties

Nederlandse bedrijven niet betrokken bij Duitse eierfraude

Hamburg - De Duitse justitie zegt dat de verdenking van Nederlandse opfokbedrijven op fraude berust op een misverstand. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM).

Het OM heeft daarop zelf contact gezocht met justitie in Oldburg. Hieruit blijkt dat de media de Duitse aantijgingen verkeerd hebben begrepen. De NOS bracht maandagavond naar buiten dat ongeveer dertig Nederlandse opfokbedrijven betrokken zouden zijn bij de grootschalige administratieve fraude. Zij zouden meer kippen aan Duitse leghennenhouders hebben geleverd dan op papier staat.

Het OM bevestigt wel dat Duitsland een rechtshulpverzoek heeft ingediend bij Nederland. Het verzoek is in behandeling en zo lang het onderzoek loopt, kan het OM geen nadere informatie geven.

Laatste reacties

 • joannes

  En weer zijn het de holle vaten die het hardst geklonken hebben. De media schijnt meer aan spectakel nieuws te hechten voor de (advertentie) aandacht die ze er mee krijgen als de kwaliteit van het nieuws. Het is wel dubbel werk: 1e bericht melden 2e bericht corrigeren. Journalistiek ook aan aanfluiting om steeds je werk te corrigeren.

 • johan58

  Moffiapraktijken, blijkbaar een eitje.

 • Conrad

  Het is wel typisch duits om gelijk een ander land mee te sleuren in het eigen probleem. Als Nederland net zoveel schandalen zou tellen als Duitsland is het snel gedaan met de export. In Duitsland staat rustig werken met veel verdienen bij een hoop bedrijven te hoog op de verlangliijst.

 • Guliker

  Deze duitse pluimveehouders worden zeker nooit gecontroleerd door de Crone?
  Of heeft men daar geen KAT?

 • kleitokkers

  Nee, men heeft daar % maar heel weinig kat dat klopt. Maar wat te zeggen van de nieuws afdeling van de nos een depot van WD ?????

 • peteratlas

  Doet me denken aan de EHEC-bacterie, die in Noord-Duitsland opdook. Al snel werd verwezen/gewezen naar komkommers uit Nederland of Spanje. Uiteindelijk was het taughe van een biologische kwekerij uit Duitsland.
  Beter onderzoek doen zou veel leed voorkomen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.