Pluimveehouderij

Nieuws 2682 x bekeken 3 reacties

MOB verliest zaak tegen pluimveebedrijf

Den Haag - De milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) krijgt van de rechter geen gelijk in het bezwaar voor de natuurbeschermingswetvergunningen voor een pluimveeopfokbedrijf in het Gelderse Beuningen.

Hoewel is bij het bedrijf met 75.000 opfokhennen geen sprake is van een verslechtering van de natuurkwaliteit, omdat de uitstoot van ammoniak afneemt, was het wel nodig een natuurbeschermingswetvergunning af te geven.

MOB vindt dat de provincie Gelderland bij de afgifte van de vergunning is uitgegaan van verkeerde gegevens. Dat wordt door de rechter echter weersproken. En daarmee is de natuurbeschermingswetvergunning voor het pluimveeopfokbedrijf nu geldig.

Laatste reacties

 • tc

  Juiste uitspraak.
  Bedrijf is net voor zien van nieuwe inrichting ,mest droging en water gordijn.

 • koestal

  houdt het nu nooit op met die bezwaren ?

 • Kerkweg001

  Wat is MOB, en nog belangrijker waar krijgen die hun geld vandaan.....

Of registreer je om te kunnen reageren.