Pluimveehouderij

Nieuws 1577 x bekeken

H5N1 op eendenbedrijf in Brandenburg

Potsdam - In de Duitse deelstaat Brandenburg is op een eendenbedrijf in Altangsow bij Seelow vogelgriep van het virustype H5N1 vastgesteld. Alle 14.500 eenden op het bedrijf zijn geruimd. Volgens het Friedrich-Löffler-Institut, voor de veterinaire veiligheidsbewaking verantwoordelijke, gaat het om een laag-pathogene variant van het virus, dat normaal gesproken wel hoog-pathogeen is.

Tot dusver is nog geen besmetting geconstateerd op de contactbedrijven. Rond het bedrijf is een bewakingszone van 1 kilometer ingesteld, deze is voor drie weken van kracht.

De besmette dieren vertoonden geen klinische verschijnselen. Altlangsow ligt bij Seelow in de deelstaat Brandenburg, circa 60 km ten oosten van Berlijn en ongeveer 10 kilometer van de grens met Polen.

Om te voorkomen dat het virus naar Nederland wordt versleept wordt iedereen die contacten heeft met de pluimveesector in de deelstaat Brandenburg verzocht extra attent te zijn op de te nemen hygiënemaatregelen. Dat geldt niet alleen voor de persoonlijke hygiëne maar zeker ook voor eventuele (vracht) auto’s waarmee in Brandenburg is rondgereden.

Of registreer je om te kunnen reageren.