Pluimveehouderij

Nieuws

Groei Duitse vleeskuikenproductie vlakt af

Bonn - De Duitse productie van kuikenvlees is vorig jaar ten opzichte van 2011 met 1 procent toegenomen naar 863.000 ton.

Dat meldt pluimveemarktbureau MEG aan de hand van cijfers van het Statistische Bundesamt. Afzonderlijk bekeken was in het tweede halfjaar echter een daling te zien van 2 procent. Deze ‘verving’ de groei van 4 procent in het eerste halfjaar. Met name december was een slechte maand met een daling van 13 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2011.

Gerekend naar het aantal geslachte vleeskuikens was ook sprake van een daling, namelijk van 2 procent over het jaar als geheel. Dat betekent dat krap 596 miljoen vleeskuikens aan de haak kwamen met een gemiddeld geslacht gewicht van 1,45 kilo tegen 1,40 kilo in het voorafgaande jaar. Los daarvan zet de trend naar verwerking tot deelstukken door. Vorig jaar kwam 81 procent van de productie in die vorm op de markt: 3 procent meer dan in 2011.

Of registreer je om te kunnen reageren.