Pluimveehouderij

Nieuws

Goed bezochte excursie ʼBomen voor Buitenkippen’

De bijeenkomst over wilgenenergieteelt in kippenuitlopen in de Flevopolder is door circa 30 biologische en vrije-uitloop-pluimveehouders bezocht. De excursie was de tweede bijeenkomst van het praktijknetwerk ʼBomen voor Buitenkippen’.

De bijeenkomst werd georganiseerd door het Wageningse Probos, dat met het project ʼKiplekker onder de Wilgenʼ in het praktijknetwerk samenwerkt met het Louis Bolk Instituut en Bionext. In dit praktijknetwerk gaan pluimveehouders op zoek naar boomteelten voor in de kippenuitloop. Het hoofddoel is beschutting voor de kippen te creëren. Daarnaast wil men hiervan producten oogsten zoals takken voor strooisel of brandstof, fruit, noten, etc. Dit om de kosten te verminderen of zelf opbrengsten te genereren, waarmee een voor de kippen aantrekkelijke uitloop ook in economisch opzicht duurzaam wordt. Andere doelen zijn het afvoeren van mineralen en het verhogen van de biodiversiteit.
De eerste bijeenkomst in december in het Gelderse Almen ging over de combinatie pluimvee en fruit. De derde bijeenkomst, waarvan locatie en tijdstip laten bekend worden gemaakt, gaat over de combinatie miscanthus en pluimvee.
Wie geïnteresseerd is in ʼBomen voor Buitenkippen’ kan zich aanmelden bij Monique Bestman, e-mail: m.bestman@louisbolk.nl.
Zie ook: www.bomenvoorbuitenkippen.nl en www.kiplekkeronderdewilgen.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.