Pluimveehouderij

Nieuws

Franse kippenslacht blijft op gelijk niveau

Parijs – In Frankrijk is vorig jaar 990.500 ton aan kip geslacht. Dat is 1,4 procent minder dan in 2011 maar in dat jaar lag de kippenslacht ook op een relatief hoog niveau. Vergeleken bij het vijfjaarlijks gemiddelde lag de productie vorig jaar wel 6 procent hoger. De consumptie van kip en daarvan gemaakte producten was vier procent hoger. Dat heeft er ook toe geleid dat de invoer met een even groot percentage toenam, waarbij vooral ons land en Duitsland meer naar de Franse markt konden verschepen.

In de laatste maanden van het jaar nam bovendien de invoer van kip uit Spanje weer sterk toe. Tegelijkertijd konden de Fransen zelf meer kip uitvoeren naar derde landen maar minder naar de rest van de Europese Unie. De agrarische infodienst Agreste tekent daarbij aan dat vier op de tien in Frankrijk gegeten kippen uit het buitenland afkomstig is.
Bij kalkoenen kwam de slacht in aantal dieren uitgedrukt bijna 6 procent lager uit. Doordat die dieren echter gemiddeld een stuk zwaarder waren, kwam de productie aan kalkoenenvlees met ruim 387.000 ton nog wel een kleine 2 procent hoger uit. Omdat de consumptie van deze vleessoort terug blijft lopen, voerde Frankrijk vorig jaar bijna 8 procent minder kalkoenenvlees in.

Of registreer je om te kunnen reageren.