Pluimveehouderij

Nieuws

Duitse leghennenstapel groeit 7,5 procent

Wiesbaden - De Duitse leghennenstapel is in het afgelopen jaar met 7,5 procent gegroeid naar 36,6 miljoen dieren, zo blijkt uit de nieuwe inventarisatie van het Statistische Bundesamt. De scharrelhouderij heeft binnen het geheel een aandeel van 26,8 miljoen dieren ofwel 64 procent. In vergelijking met 2011 groeide de leghennenstapel in scharrelsystemen met 8,9 procent.

Het aantal kippen in uitloopsystemen nam 8,7 procent toe naar 5,4 miljoen. Uitloopsystemen hebben daarmee een aandeel van 15 procent. De kooisystemen komen op een aandeel van 13,4 procent. Dat komt neer op 4,9 miljoen kippen ofwel ruim 4 procent minder dan in 2011. De bioleghennenhouderij telt 2,9 miljoen kippen. Dat zijn er 17 procent meer dan in het voorafgaande jaar. Het aandeel komt op 8 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.