Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactielaatste update:18 feb 2013

CIWF: Italië en Griekenland negeren legbatterijverbod

Londen - Italië en Griekenland blijven ernstig in gebreke bij het afschaffen van de legbatterij. Meer dan een jaar na het batterijverbod zitten in Italië en Griekenland samen nog zo'n 20 miljoen hennen in legbatterijen. Dat meldt de internationale actie-organisatie Compassion in World Farming.

Vertegenwoordigers van Compassion in World Farming in Italië en Griekenland omschrijven de situatie in de beide landen als rampzalig en er is sprake van een schrijnend gebrek aan interesse bij de regeringen van de landen op dit punt. Beide landen kampen met een economische crisis die een snelle omschakeling in de weg staat.

De Europese Commissie heeft sinds het ingaan van het batterijverbod de in gebreke blijvende lidstaten aan gesproken en de betreffen de landen in gebreke gesteld. Dit kan op den duur uitmonden in een gang naar het Europese Hof van justitie.

Eén reactie

  • oudeluttikhuis

    europese commissie denk ook eens een keer aan de vele pluimveehouders die hebben geinvesteerd in alternatief systeem en het ook nog eens zeer zwaar hebben met de oa ook nog veel te hoge voerkosten moeten zij onder deze wantoestanden lijden terwijl ze alles uit de kast halen om het volgens de gemaakte regels te verwezenlijken? onderneem eens actie stel niet langer uit zolang er alleen wordt gedreigd met de in gebreke blijvende lidstaten aan te spreken verandert er niets wanneer men geen actie onderneemt hoef je ook geen regels vast te stellen

Of registreer je om te kunnen reageren.