Pluimveehouderij

Nieuws 3 reacties

Britse eierprijzen fors hoger

Londen - Britse eierverpakkers betaalden hun leveranciers in het laatste kwartaal van 2012 gemiddeld 89,9 pence (104,3 cent) per dozijn eieren. Dat is 18,8 pence ofwel ruim 26 procent meer dan de eierprijs van een jaar eerder.

Over heel 2012 gezien werden in Groot-Brittannië ruim 25,9 miljoen dozen eieren geproduceerd, 3,7 procent minder dan in 2011. Die daling komt vooral voor rekening van de eerste jaarhelft en kwam in de rest van het jaar weer nagenoeg tot stilstand. Over het vierde kwartaal noteert de statistiekdienst van het plattelandsministerie Defra ook weer een lichte toename van de eierproductie met 0,6 procent.

Laatste reacties

 • Zents beheer

  Week 3 2013 was ik op een Brits legkippen bedrijf met bruine ISA en uitloop. Lion-code en Freedom foods. Dit zijn normale britse tafeleieren , zeg maar IKB en Freiland. Medium 108.6 pence per dozen, ongeveer 10,5 cent per ei.
  Gezien op de afrekening.

 • l coumans

  nou zentsbeheer1 enhe wat nu

 • Zents beheer

  Goede vraag Coumans, wat nu. De tafeleiermarkt wordt daar nu snel dicht getimmerd . Zowel voor organic als gangbaar, local is de norm. Voor industrie liggen er op dit moment goede afzet mogelijkheden, zowel verwerkt als heel. Prijzen heb ik nog niet geheel helder. De handel rijd op dit moment zeer veel ei en eiprodukt de Ferry op. Niets mis mee toch ?

Of registreer je om te kunnen reageren.