Pluimveehouderij

Nieuws 23 reacties

Aangeklede oude legkippen

De organisatie 'Red een legkip' is een actie begonnen om uitgelegde kale legkippen te voorzien van een warm fleecejasje. De organisatie stelt zich ten doel om zo veel mogelijk uitgelegde legkippen te redden van de slacht via adoptie.

Onlangs redde de organisatie een koppel van 68 scharrelkippen van de slacht. Dat doet de actiegroep door de pluimveehouder gewoon de prijs voor soepkip te bieden. De scharreldieren zitten echter zo slecht in de veren dat ze volgens 'Red een legkip' onder de huidige winterse omstandigheden tijdelijk een jasje nodig hebben. Een oproep op Facebook resulteerde er in dat er van alle kanten fleecejasjes zijn aangeboden.

De aangeklede kippen zijn te vinden in de vogelopvang in Naarden, Ochten en Twijzelerheide. Volgens een woordvoerder van de organisatie die sinds september 2011 actief is zijn het vooral de dieren afkomstig van verrijkte kooien en koloniehuisvesting en de scharreldieren die slecht in de veren zitten. Dieren afkomstig uit een volièresysteem zitten beter in de veren. Sinds september 2011 'redde' de groep al ruim 2.000 dieren.

'Red een legkip' hoopt de uitgelegde legkippen na enkele weken weer door te kunnen verkopen aan adoptanten. De prijs: €7,50 per dier. Van dat geld wordt voer gekocht en worden de dieren tijdens de opvangperiode onderhouden.

Laatste reacties

 • william1

  En Hoe die gaan we met oude mensen om die in verzorgingshuizen wonen .kippen die oud zijn hebben de zelfde problemen als oude mensen in demaatschappy.Geef daar maar aandacht aan.

 • J@gertje

  Ik heb een kale haan geadopteerd voor € 7,50.-
  Mijn vrouw heeft hem een jasje en een broekje gemaakt, compleet met knopen en een rits in het broekje.
  Gisteren heb ik hem bij mijn kippen in het hok gedaan en het gaat erg goed met hem.
  Toen ik vanmorgen ging kijken hoe het met hem ging stapte de haan, met een grijns op zijn gezicht, net van één van mijn kippen af en deed daarna zijn gulp dicht.

  Groet,
  J@gertje

 • Bison

  Jasje tegen de kou!,..zijn ze een beetje mental of zo?
  In de soeppan met die afgewerkte kippekes.

 • bartje schuur

  is dat jasje bij de prijs inbegrepen
  want voor een paar weken voer ben je met een euro wel zo'n beetje klaar

 • kleitokkers

  Tip voor Red een Legkip

  Een kapstokje geplaatst bij het stofbad ???

 • joannes

  Zo zie je maar waar medelijden toe kan leiden. Er zijn mensen die er geld aan gaan verdienen! Praktisch of niet, zij hebben en nieuwe business ontdekt. En J@gertje, ik heb er hartelijk om kunnen lachen!

 • crisismanager

  veel gekker moet het allemaal niet worden,wel.krijgt natuurlijk meteen zendtijd op 3 fm.kwestie van de hele pluimveehouderij weer even door het slijk te halen behalve de biologische kippen ,want die worden natuurlijk niet kaal.even in de rui bespaart hoop eten en krijgen ze vanzelf een prachtig jasje terug idioten

 • Demeter Griend

  Besteed je tijd nuttiger en ga op bezoek bij ouderen in een verzorgingstehuis.

 • Allround logistics

  Crisis moet nog even doorzetten zodat de consumenten ook gaan inzien in wat voor een k u t maatschappij wij allen leven!!!!!!

 • W Geverink

  Na een week zien die kippen er uit als kakelende landlopers en dan halen ze weer het nieuws als zielige en verwaarloosde kippen.

 • kleitokkers

  Ik zou maar aangifte doen voor dierenmishandeling

 • Elfra

  Ik dacht eventjes dat het om een 1 april grap ging :-)
  Je zou toch kip zijn en met zo'n jasje aanlopen? Mogen ze ook zelf nog een kleurtje kiezen misschien ?? Ha ha

 • jan10

  Ik snap niet dat een pluimveehouder deze kippen wil verkopen aan die actiegroep.
  Je vraagt dan toch om narigheid.
  Pluimveehouders: DOE DIT NOOIT MEER!!!

 • J@gertje

  Ik zou als pluimveehouder 15 euro per kip vragen.
  Echte dierenliefde mag best wat kosten.

 • Mels

  Toook tok,ik wil tokkerdetok een leren jas.
  Grtn de Opperkip

 • jordi 1455

  of een bontjas van nertsen bont.

 • W Geverink

  Wat denken jullie van een kiel, een petje en klompjes? Of een pak met een Schots ruitje rood en groen met bijpassende hoed en schoentjes met hoge hakken?

 • Jibby0505

  Joannes waar in helemaal leest jij dat ze een business hebben ontdenkt, wat een prachtige fantasie heb jij.
  Het gaat niet om oude kippen maar afgedankte kippen, precies zoals wij ook onze ouderen behandelen, als we goed zijn voor dieren betekent niet dat we onze ouderen slechter zullen behandelen. Het is niet het ene tenkoste van het andere.
  De groetjes,
  Kippie

 • Jibby0505

  bedoelde hemelsnaam i.p.v. helemaal, maar tja ik had tranen in mijn ogen van je prachtige fantasie.

 • joannes

  @Jibby0505, wat is het waarde verschil van een kale soepkip en de kale troostkip: precies 6 € en dat maal 2000 = 12.000€ voor de voorlopige jaaromzet 2011 voor die nieuwe business. Daar kan je een leuke website voor inrichten en nog wat kosten en een netto marge van 30% valt er altijd tussen. Wanneer je dan het verhaaltje ook nog een keer kan verkopen krijg leuke aandacht en tijdverdrijf. Daarbij zijn er altijd mensen die zich schuldig voelen voor de eieren die ze eten, of niet eten en gegeten worden en het het is nieuws. Dus..... Fantasie is werklijkheid geworden zoals je boven in de column leest. Het exploiteren van schuldgevoel!

 • Jibby0505

  Een stichting maakt geen winst volgens mij.

  Dag mensen ga even op stok.

 • joannes

  @Jibby0505, precies volgen jouw! Maar deze mensen zijn beslist niet naïf met zo´n prijsverschil, waar ze nb nog vrolijk voor uitkomen. Wanneer deze commercianten belangenloos handelden gaven de kippen voor de kostprijs weg! Het probleem is dat je teveel op stok zit en droomt van die sprookjes, half fantasie,half theater door ¨medelijden¨ commercianten. Het zou me niets verbazen wanneer die opvang ook nog een gemeente of overheids subsidie kreeg.

 • zanden11

  zoiets belachelijks heb ik nog nooit gelezen,nou wilde ik lid worden vd dierenbescherming,red een legkip,ik zou zeggen spendeer die paar euro aan een kind in afrika of elders,misschien dat je dan meer red als een legkip

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.