Pluimveehouderij

Nieuws 1490 x bekeken 1 reactie

2 Sisters schept 500 nieuwe banen

Londen - Het Britse kippenbedrijf 2 Sisters Food Group, dat ook in ons land actief is, hoopt dit jaar 500 nieuwe banen te scheppen.

2 Sisters moet de capaciteit in verschillende vestigingen opvoeren, onder meer vanwege een nieuw groot contract voor de levering van kip aan supermarkt Sainsbury's. Die winkelier kocht al eerder kip van 2 Sisters maar breidt dat contract aanzienlijk uit om zo voortaan met twee in plaats van drie leveranciers te kunnen werken. Het kippenbedrijf vergroot onder meer de verwerkingscapaciteit van een fabriek in Newport in Wales waar de meeste nieuwe banen zullen ontstaan. Aan de andere kant wordt een fabriek in Leicester, die 2 Sisters vorig jaar overnam van voedingsbedrijf Premier Foods, gesloten.

Eén reactie

  • koestal

    zijn ze wel heel veel kippen nodig

Of registreer je om te kunnen reageren.